Design, engineering en prototyping

Wij zorgen ervoor dat uw innovatie toegevoegde waarde krijgt. Door slim te ontwerpen en te engineren realiseert het Instituut voor Composiet Ontwikkeling ontwikkelstappen die er voor u toe doen.

Uw product voorzien wij van verbeteringen in constructie en vorm met in het achterhoofd de voordelen die composieten bieden. Daarnaast denken wij, in een vroeg stadium, mee over de produceerbaarheid tegen een goede kostprijs.

In een ontwikkelingstraject is het aan te raden in verschillende stadia gebruik te maken van prototypes. Hiermee is te zien én te voelen waar het ontwerp naartoe gaat en ook of het bedachte systeem werkt. Hierdoor is het mogelijk in een vroeg stadium, voordat er vervolgstappen worden gezet, goede beslissingen te nemen.

Het Instituut voor Composiet Ontwikkeling heeft geïnvesteerd in verschillende manieren van prototyping. Voor het grote werk hebben we de beschikking over een digitale draaibank en een cnc-freesbank. Om de modelmakerij compleet te maken is er een 3d-printer om ook via rapid-prototyping snel een schaalmodel en/of werkend model te maken.

 

“Slim betekent voor ons dat er technisch én economisch voordeel te behalen moet zijn voor de ontwikkeling van het product van de klant.”

Allard Zandstra

Instituut voor Composiet Ontwikkeling