Masterclass “Werken met composiet”

De toepassingen van composieten zijn bijna oneindig. Het materiaal is sterk, licht, slijtvast, duurzaam en kan in elke gewenste vorm en kleur gemaakt worden. Het toepassen van composiet vergt echter een andere manier van denken, voorbereiden en produceren. Om te ervaren welke mogelijkheden composieten hebben, organiseert het Instituut voor Composiet Ontwikkeling een Masterclass waar Informeren, Inspireren en Innoveren centraal staan.

Composieten

Kunststof composieten zijn vezel versterkte kunststoffen die niet alleen licht, sterk, onderhoudsarm en corrosiebestendig zijn. Ze kunnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld staal, gemakkelijk vormgevingsvrij worden gemaakt. Door deze vormgevingsvrijheid is er functie-integratie mogelijk. Ook chemische resistentie en elektrische isolatie behoren tot de mogelijkheden.

Anders denken en werken

Werken met composiet vraagt een compleet andere aanpak dan met bekende materialen zoals metaal en hout. Dat geldt ook voor de productiemethoden. Deze andere manier van denken en handelen staat centraal in onze Masterclass.

Masterclass “Werken met Composiet”

In de Masterclass krijg je uitleg over de principes van composieten. Hierbij moet je denken aan engineeringsregels, materiaalsoorten en hun verwerking, maltechnieken, veiligheid en milieu en praktische opdrachten.

Investering

3 woensdagen inclusief lunch en lesmateriaal. Neem contact op voor een scherpe offerte!

De masterclass kan op uw verzoek ook op andere dagen worden georganiseerd.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.