Realisatie re-design reparatiebrug Duobond International BV

Realisatie re-design reparatiebrug Duobond International BV

Het Instituut voor Composiet Ontwikkeling heeft in opdracht van Duobond het re-design van hun reparatiebrug, genaamd platform Iris, op zich genomen. Dit platform is een samenstelling van kunststof-, RVS-, rubber- en elektronicadelen die een geheel vormen.

(persbericht Duobond)

Platform Iris vervangt traditionele reparatiebrug.
Duobond lanceert een innovatief, uniek product. Iris is de naam van een platform dat een alternatief is voor de traditionele reparatiebrug. Doordat de drie houders uitwisselbaar zijn, is aan het platform plaats voor aanvullende functionaliteiten. Met Iris heeft u bij het repareren van sterren in autoruiten geen losse UV-lamp meer nodig. Het platform beschikt namelijk over UV-LED-verlichting. Iris werkt op batterijen via een accu-pack of kan aangesloten worden op netspanning via een omvormer. Iris is energiezuinig en uiterst gebruiksvriendelijk.

Net zoals de traditionele reparatiebrug bevat Iris een spoetnik voor de injector. Wat nieuw is, zijn de loep en de ingebouwde UV-LED-verlichting. Deze belichting is zeer efficiënt en verbruikt daardoor weinig energie zonder aan kwaliteit in te boeten.

Gebruiksvriendelijk

Iris is gebruiksvriendelijker dan bestaande reparatiebruggen doordat u minder handelingen hoeft uit te voeren. Met een zuignap van 9,5 centimeter bevestigt u het platform stevig op de voorruit van auto’s en vrachtwagens. Hiervoor is slechts één handeling nodig; het omzetten van de hendel. Eenmaal bevestigd op de autoruit, kunt u Iris van de injector naar de loep draaien om te kijken of er geen lucht in de breuk zit en vervolgens naar de UV-LED-verlichting om de hars uit te harden. Behalve op batterijen (in een accu-pack en zonder omvormer) kan Iris ook aangesloten worden op andere energiebronnen. Het platform functioneert op de voltages 6,9,12 & 24 volt. Iris heeft een grafisch modern uiterlijk en is gemaakt van kunststof, rvs en rubber van de hoogste kwaliteit.

Toekomstbestendig

Een andere nieuwe functie is de ingebouwde buzzer die geluid produceert als de UV-LED-verlichting aan staat. Iedere 10 seconden klinkt er een signaal en na de optimale uithardtijd gaat de UV-LED-verlichting automatisch uit. Ook dit levert een fikse energiebesparing op ten opzichte van de huidige traditionele systemen. En Iris is meer dan een reparatiebrug. In de toekomst komt Duobond met nieuwe functionaliteiten die aan Iris toegevoegd kunnen worden. Nieuwe platforms aanschaffen, is dan niet nodig, omdat de drie houders uitwisselbaar zijn. Medio Februari 2015 start Duobond in Oisterwijk met de productie. Met het toekomstbestendige platform Iris lanceert Duobond de nieuwe generatie in ruitreparatie.

Skills

Posted on

3 maart 2015